Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Ecologistes en Acció comença una campanya per eliminar les mascaretes quirúrgiques i que s’utilitzin de roba

ACN Barcelona.-Ecologistes en Acció ha començat una campanya per eliminar les mascaretes quirúrgiques del carrer i que s’utilitzin de roba. ‘No emmascarem el paisatge’ pretén que la ciutadania utilitzi mascaretes […]

Agències 25/02/2021

ACN Barcelona.-Ecologistes en Acció ha començat una campanya per eliminar les mascaretes quirúrgiques del carrer i que s’utilitzin de roba. ‘No emmascarem el paisatge’ pretén que la ciutadania utilitzi mascaretes reutilitzables. L’entitat ha recordat que si són homologades, les de tele ofereixen una protecció equivalent a les quirúrgiques, però amb l’avantatge que es poden utilitzar 25 cops més que les d’un sol ús. En ambients amb molta aglomeració de gent, poc ventilats, i on no es poden mantenir les distàncies mínimes, com el transport públic, es complementaria la protecció individual davant la covid-19 amb mascaretes FFP2. Fer aquest canvi suposaria deixar de cremar o abocar 60 tones mensuals de polipropilè.

Segons l’entitat, el canvi produiria una reducció de la generació de residus i del consum de materials (petroli), amb un tipus de residu menys contaminant (més biodegradable), rebaixaria els casos d’al·lèrgies i reaccions cutànies, i preservaria el medi ambient de la presència de plàstics i microplàstics.La campanya va dirigida també a les administracions, tant municipals com de la Generalitat, perquè col·laborin en la difusió d’aquest missatge de sostenibilitat a tota la ciutadania i promoguin la utilització massiva de mascaretes reutilitzables.