Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Duque visita el Clínic per conèixer el projecte de vacuna del coronavirus que desenvolupa

ACN Barcelona.-El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha visitat aquest dijous l’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) per conèixer de primera mà el […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha visitat aquest dijous l’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) per conèixer de primera mà el projecte de recerca d’una vacuna del coronavirus que s’hi està desenvolupant. L’objectiu principal del projecte és desenvolupar i provar en estudis preclínics una nova vacuna que indueixi respostes del sistema immunitari contra el virus a llarg termini. La proposta és dissenyar una vacuna basada en l’ARNm (àcid ribonucleic missatger) del virus. Es tracta d’una alternativa prometedora a les vacunes convencionals per la seva gran potència, desenvolupament ràpid, fabricació de baix cost i administració segura.

Duque s’ha reunit amb el director mèdic de l’Hospital Clínic, Antoni Castells; el director de l’IDIBAPS, Elías Campo, i l’investigador Felipe García, del grup de recerca de l’IDIBAPS Sida i infecció per VIH i especialista de la Unitat de VIH/SIDA de l’Hospital Clínic, i que lidera el projecte. Després ha visitat el laboratori de recerca CELLEX 4A, on treballa l’equip que està desenvolupant la vacuna.