Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Dos detinguts i un investigat pel robatori de 35.000 quilos de taronges al País Valencià

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha detingut dues persones de les localitats de Santa Bàrbara i Amposta com a presumptes autores de cinc delictes continuats de furt, amenaces i falsedat documental […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha detingut dues persones de les localitats de Santa Bàrbara i Amposta com a presumptes autores de cinc delictes continuats de furt, amenaces i falsedat documental per la sostracció de 35.000 quilos de taronges a plantacions de Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera, al País Valencià. El cos policial també ha obert una investigació a una altra persona, veïna de Manlleu, per un delicte de receptació després que es conegués que col·laborava amb els dos individus en la comercialització de les taronges. Els fets es van produir entre els mesos de març i maig d’aquest any i la quantitat de fruita sostreta podria haver reportat als encausats un benefici de 19.250 euros.

La primera alerta a la Guàrdia Civil es va produir el passat 12 d’abril, quan un individu propietari d’una finca amb tarongers a Vinaròs va denunciar davant el cos policial que havia detectat dos individus sostraient taronges a la seva plantació. Durant les labors d’investigació els agents van conèixer que s’havien denunciat quatre casos idèntics de sostracció de taronges a les localitats de Sant Jordi, Traiguera i Vinaròs.Durant les labors d’investigació dels furts la Guàrdia Civil va esbrinar que les persones que havien assaltat l’hort del primer denunciant presentaven factures de venda de les taronges on figurava el segell d’una empresa amb seu a Manlleu. Posteriorment els agents van comprovar que es tractava d’una empresa falsa i que la persona que hi figurava com a gerent era l’encarregada de sostreure els cítrics i transportar-los fins a Manlleu, on els venia a un tercer, que els comercialitzava. El cos policial el va identificar i va obrir una investigació contra ell per un delicte de receptació.En el marc de la campanya de recollida de la taronja, la Guàrdia Civil de Castelló ha decidit incrementar les inspeccions i la vigilància de les finques i instal·lacions agrícoles i rurals de la zona per prevenir delictes d’aquest tipus i millorar la seguretat.