Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Díaz obre la porta a modificar la indemnització per acomiadament improcedent: “És massa barat”

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha obert la porta a modificar la indemnització per acomiadament improcedent, de 33 dies per […]

Agències 15/02/2023

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha obert la porta a modificar la indemnització per acomiadament improcedent, de 33 dies per any treballat. “És massa barat”, ha dit Díaz aquest dimecres al Congrés en resposta a una interpel·lació d’ERC. La reforma laboral pactada per l’executiu de PSOE i Unides Podem amb els agents socials no va tocar aquesta qüestió i no va recuperar els 45 dies per any treballat previs a la reforma del PP de 2012. La vicepresidenta segona ha opinat que “l’escassa diferència” entre la indemnització per un acomiadament legal, de 20 dies per any treballat, amb la d’un improcedent és una “perversió del sistema”.

“Fa que no existeixi una protecció efectiva davant dels abusos”, ha lamentat Díaz, que ha apuntat que és “tan barat” que a alguns empresaris els “surt a compte” utilitzar la indemnització d’acomiadament improcedent per molt que sigui legal.

La reacció de Díaz arriba després que en els últims dies s’hagin fet públiques dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableixen que les indemnitzacions per acomiadament improcedent havien de ser superiors als 33 dies per any treballat.