Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Detinguts els propietaris de dos ‘kebabs’ a Valls i Alcover per explotar compatriotes seus s.

ACN Valls.-Detinguts els propietaris de dos establiments ‘kebabs’, a Valls i a Alcover, per explotar els seus treballadors, aprofitant la seva situació irregular. Un d’ells va denunciar-ho i la policia […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Valls.-Detinguts els propietaris de dos establiments ‘kebabs’, a Valls i a Alcover, per explotar els seus treballadors, aprofitant la seva situació irregular. Un d’ells va denunciar-ho i la policia espanyola va iniciar un operatiu que s’ha saldat amb un total de sis persones detingudes. Les víctimes acusen dos dels detinguts, que són empresaris pakistanesos i germans, de la situació d’explotació laboral a la qual eren sotmesos, amb sous ínfims, horaris abusius i condicions higièniques precàries, segons informen fonts policials. Ambdós van quedar detinguts pels delictes contra el dret dels treballadors i contra els drets dels ciutadans estrangers. En el mateix dispositiu es van inspeccionar prop d’una quinzena d’establiments del Camp de Tarragona.

La investigació es va iniciar a principis de març, arran un cas d’explotació laboral per part d’un dels dos empresaris paquistanesos que, aprofitant-se de la situació administrativa d’irregularitat a l’estat espanyol, vulnerabilitat i necessitat d’altres compatriotes seus, els feien servir per treballar en aquests dos ‘kebabs’, i els tenien allotjats en un pis d’Alcover, confiant que no serien denunciats. Un dels treballadors, però, ho va denunciar.A partir d’aquí, un dispositiu de la policia espanyola va inspeccionar diversos establiments oberts al públic de diverses poblacions tarragonines -Salou, Vila-seca, Constantí, Alcover i Valls-, per prevenir delictes relacionats amb falsedats documentals i possibles casos d’explotació laboral i infraccions a la Llei d’estrangeria, entre d’altres. En aquesta actuació policial, es van controlar un total de 14 locals i es van identificar 49 persones. Dues, d’origen paquistanès, van quedar detingudes per trobar-se en situació irregular, i dues més, de nacionalitat marroquina, en la mateixa situació i també per possessió de droga.Se’ls van trobar 15 paperines de cocaïna, tres bossetes de marihuana i 185 euros en bitllets, suposadament del tràfic de substàncies estupefaents.Després de totes aquestes inspeccions i amb la denúncia d’un treballador, es conclou la investigació policial amb la detenció dels dos germans empresaris.L’operatiu l’ha dut a terme la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Tarragona, junt amb Inspecció de Treball i també Seguretat Social.