Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Detinguda una treballadora domèstica per robar joies valorades en 6.000 euros dels domicilis on treballava

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra van detenir el 18 de gener un dona de 56 anys per robar joies i diners en set domicilis de municipis del Baix Llobregat […]

Agències 20/01/2022

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra van detenir el 18 de gener un dona de 56 anys per robar joies i diners en set domicilis de municipis del Baix Llobregat on treballava fent feines domèstiques. La investigació es va iniciar el passat desembre quan van tenir coneixement de la sostracció d’una joia en un domicili de Collbató. La víctima, una dona octogenària, va assegurar que l’única persona que havia pogut accedir a l’habitatge era la dona de la neteja. Dies després, es va denunciar un robatori de joies i diners en una altre casa on treballava la mateixa dona. Donada la coincidència, els investigadors van fer comprovacions en establiments de compra i venda d’or i van esbrinar que la investigada havia realitzat vendes per valor de més de 6.000 euros.

Els agents van aconseguir identificar els domicilis on anava a netejar la treballadora domèstica i van determinar que havia furtat objectes de valor a set domicilis de les localitats de Collbató, Martorell i Olesa de Montserrat.

Totes les víctimes eren persones d’edat avançada, que majoritàriament vivien soles i amb un cert grau de dependència.

Finalment, el 18 de gener es va detenir la treballadora domèstica com a presumpta autora de set delictes de furt a domicili.

Part de les joies han pogut ser recuperades i retornades al seus propietaris.