Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Detectats 18 positius asimptomàtics en els cribratges massius a la ciutat de Lleida

ACN Lleida.-Salut ha detectat 18 persones positives de covid-19 asimptomàtiques en els cribratges massius que s’han fet a la ciutat de Lleida del 28 d’agost al 3 de setembre. Això […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Lleida.-Salut ha detectat 18 persones positives de covid-19 asimptomàtiques en els cribratges massius que s’han fet a la ciutat de Lleida del 28 d’agost al 3 de setembre. Això suposa un 2,9% del total de 617 proves PCR que s’han fet en els quatre cribratges adreçats als veïns dels barris de Balàfia, Centre Històric, Pardinyes, Secà de Sant Pere i la Mariola, zones de la ciutat que han tingut una alta incidència del virus sostinguda en el temps. Anaven adreçats a persones asimptomàtiques d’entre 18 i 40 anys, així com als seus cercles familiars que haguessin pogut tenir una exposició de risc, i que es volguessin fer la prova de manera voluntària. El barri on s’han fet més proves (199) és Balàfia, que és també, on s’han detectat més positius (10).

Després del primer cribratge a Balàfia, el 28 d’agost, l’1 de setembre es van fer 68 proves als veïns del Centre Històric, el barri on menys gent va acudir a la crida de Salut i la Paeria. D’aquests, se’n van trobar 4 de positius. El 2 de setembre es van fer 188 PCR als veïns dels barris de Pardinyes i del Secà de Sant Pere i només es va detectar 1 positiu. Finalment, el 3 de setembre es va fer un darrer cribratge al barri de la Mariola, amb un total de 162 proves PCR i 3 positius detectats.Els cribratges massius a la Regió Sanitària Lleida continuen aquest dilluns a l’Espai MerCAT de Tàrrega i dimarts al Pavelló Onze de Setembre de Mollerussa, ambdós en horari de dos quarts de deu del matí a la una de la tarda i de les tres a les set de la tarda. Com en el cas dels realitzats a la ciutat de Lleida, aquests cribratges van adreçats a la població de 18 a 40 anys i els seus convivents, i també a persones amb sospita d’haver viscut una situació de risc de contagi. A més, i com a mesura de prevenció davant l’inici del curs escolar, també s’ha ofert la possibilitat de fer-se la prova PCR al professorat i personal dels centres educatius.A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, els dies 9 i 15 de setembre de dos quarts de deu del matí a dos quarts de sis de la tarda, està previst un cribratge massiu a Puigcerdà, al Casal d’Avis Sant Domènec, adreçat a persones de 18 a 40 anys que hagin pogut tenir exposicions de risc; personal docent i personal d’administració i serveis dels centres educatius; personal del sector de l’hostaleria i els seus familiars directes, i personal del sector del comerç i els seus familiars directes. La gerent de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, recorda que la realització de PCR per si soles no és una solució “màgica” i que cal que vagi acompanyada d’una sèrie d’accions per part de la ciutadania. Es refereix així a fer un aïllament preventiu mentre s’espera el resultat; i a fer un aïllament de 10 dies si es confirma el positiu. Així mateix, també es demana que si s’identifica un contacte estret, es faci una quarantena de 14 dies, encara que el resultat sigui negatius.Farreny també ha agraït la feina de tots els professionals involucrats per fer possible aquest servei a la ciutadania.