Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Desmantellen una festa d’uns 400 estudiants a la plaça de la Font de Tarragona

ACN Tarragona.-Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han desmantellat la matinada d’aquest dissabte una festa a la plaça de la Font que reunia fins a 400 joves. […]

Agències 12/06/2021

ACN Tarragona.-Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han desmantellat la matinada d’aquest dissabte una festa a la plaça de la Font que reunia fins a 400 joves. Els agents van rebre un gran nombre de trucades veïnals que es queixaven d’una “gran concentració”, amb joves cridant, escoltant música amb altaveus i consumint begudes alcohòliques. Els assistents tampoc guardaven la distància de seguretat obligatòria ni feien ús de les mascaretes. Es tracta d’estudiants que celebraven el final dels exàmens de selectivitat. En un comunicat, l’Ajuntament ha explicat que alguns dels participants van llençar ampolles de vidre cap als policies. Els agents han identificat i denunciat el responsable de l’esdeveniment.

En un dispositiu conjunt, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han contingut la situació amb vuit efectius, quatre dels agents locals i quatre de la policia catalana. Cap a quarts de dues de la matinada, els participants a la festa han començat a dissipar-se. Les patrulles han pressionat els grups perquè no tornessin a entrar dins la plaça i han quedat unes 200 persones. Més tard, alguns dels assistents han llençat ampolles de vidre cap als agents policials. A partir d’aquí, els concentrats han desocupat la plaça, i, finalment, a les tres de la matinada, la plaça de la Font ha quedat buida i s’han activat els serveis de neteja.El conseller de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha assegurat que ha estat una nit “complexa”, perquè els agents han hagut d’intervenir per “evitar situacions de risc provocades per la massificació dels estudiants concentrats”.