Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Desmantellen un grup que robava en domicilis de comerciants d’origen asiàtic del Baix Llobregat i el Barcelonès

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal format per sis persones a qui s’atribueixen almenys set robatoris amb força i dos de violents a interior de domicilis del Baix Llobregat i Barcelonès on viuen comerciants d’origen asiàtic. Hi ha quatre detinguts i dos investigats. Els lladres feien seguiments i aprofitaven per robar quan els comerciants estaven treballant, però no dubtaven a utilitzar la violència si trobaven algú a l’interior dels habitatges. Intimidaven les persones amb armes blanques, les colpejaven i les emmordassaven. Els detinguts van fer moviments bancaris per valor de més de 31.500 euros en dates immediatament posteriors a les dels robatoris.

Els investigadors havien detectat un augment dels robatoris amb força a l’interior de domicilis durant el darrer trimestre de l’any 2022. El perfil de víctima seleccionat era molt concret, principalment ciutadans d’origen asiàtic. La barrera idiomàtica, la desconfiança amb les entitats financeres i el desconeixement de les administracions comportava que en molts casos no presentessin denúncia davant de la policia. Robaven diners, joies, aparells electrònics i altres objectes amb una sortida fàcil al mercat il·legal.

Publicitat

Seleccionaven les víctimes i les seguien per esbrinar el seu domicili. Un cop sabien l’adreça, n’establien les rutines per planificar el robatori, usualment quan els habitatges eren buits. Les vigilàncies podien durar mesos. Un cop decidien cometre el robatori, un dels integrants feia vigilàncies de les víctimes per assegurar-se que no retornaven al domicili. En aquell moment, els altres lladres accedien a l’habitatge i forçaven el pany de la porta principal o alguna finestra, amb una clau sostreta prèviament o utilitzaven altres tècniques d’accés.

Els quatre detinguts, d’entre 30 i 54 anys, van passar a disposició judicial el 28 d’abril i el jutjat d’instrucció número 5 de l’Hospitalet de Llobregat en va decretar l’ingrés a presó provisional.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió