Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Desmantellen el major punt de venda il·legal de municions a través d’Internet de l’Estat

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha desmantellat el major punt de venda il·legal de municions a través d’Internet de l’Estat. L’operació ‘Salvado-Ermas’ s’ha desenvolupat a Madrid, Biscaia, Pontevedra, Saragossa, Lleida i […]

Agències 06/11/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha desmantellat el major punt de venda il·legal de municions a través d’Internet de l’Estat. L’operació ‘Salvado-Ermas’ s’ha desenvolupat a Madrid, Biscaia, Pontevedra, Saragossa, Lleida i Barcelona i s’han detingut quatre persones i s’investiguen dues més. Se’ls acusa dels delictes de tràfic d’armes i de municions, dipòsit d’armes i de municions, dipòsits d’explosius i tinença il·lícita d’armes de foc prohibides. Es van fer 10 entrades i registres on es van intervenir multitud d’armes i altres efectes. Entre aquestes, pistoles, revòlvers, armes de foc artesanals, un bastó escopeta, una granada de mà, 29 canyons d’arma curta i 18.916 cartutxos de diferents calibres, entre d’altres.

L’operació es va iniciar el 2018, quan la Guàrdia Civil va detectar que un dels detinguts havia venut part de les armes interceptades en una operació a Astúries. Investigacions posteriors van posar de manifest que el principal objectiu, resident a Madrid, portava més de cinc anys venent il·legalment munició, majoritàriament a persones que tenien armes de foc il·legalment i no poden adquirir-la en establiments autoritzats. Des de llavors hauria venut més de 36.000 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, tant per a armes curtes com llargues, inclosa munició de guerra. Per tal de fabricar part de la munició disposava d’un taller clandestí on, a més de 18.000 cartutxos ja elaborats, es van intervenir 100 kilograms de projectils, baines, encebadors i pólvora, així com de la maquinaria i eines necessàries per a la fabricació artesanal de cartutxeria metàl·lica de 30 calibres diferents, que més tard comercialitzava de manera il·lícita a través d’Internet. En el moment del registre de l’habitatge, el detingut tenia un pistola municionada i disposada per al seu ús a la tauleta de nit. A més, en un posterior registre d’una nau-garatge de la seva propietat que utilitzava com a magatzem de seguretat, es van intervenir 59 armes de foc il·legals més, la majoria llistes per vendre-les. La Guàrdia Civil va identificar a la resta de detinguts i investigats residents a la resta de províncies, entre els que tenia un paper destacat una persona detinguda a Bilbao, a qui se li van intervenir 77 armes de foc que tenia il·legalment al seu domicili. El cos policial ha destacat que amb aquesta operació ha impedit que l’elevat nombre de munició i armes interceptades es poguessin fer sevir en actes violents o desviats al mercat negre. En total, es van interceptar 100 armes curtes (pistoles i revòlvers) i 33 llargues, quatre armes de foc artesanals, un bastó escopeta, una granada de mà, tres de morter i dos projectils de coets. També es van trobar set pistoles llança bengales i dos fusells, 29 canyons d’arma curta i cinc tambors de revòlver, 18.196 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, 75 kilograms de projectils i 33 de baines per a la fabricació il·legal de munició metàl·lica, 2,5 kilograms de pólvora i 11.050 pistons també per a la fabricació i premses de recàrerga i empistonadores, entre d’altres.