Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Desarticulat un grup que falsejava identitats per fer els exàmens de castellà per estrangers

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut 25 persones, tres d’elles a Catalunya, per fer-se passar per estrangers que passaven l’examen de castellà per obtenir la nacionalitat espanyola. L’organització, implantat a […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut 25 persones, tres d’elles a Catalunya, per fer-se passar per estrangers que passaven l’examen de castellà per obtenir la nacionalitat espanyola. L’organització, implantat a tot l’estat, cobrava entre 1.000 i 3.000 euros per fer l’examen oral i escrit de l’Institut Cervantes. La majoria de detinguts són de Xina, Pakistan i Nigèria. Es va fer un ampli dispositiu a totes les localitats on es feia l’examen: 139 seus en 40 províncies, a més de Ceuta i Melilla. Les detencions s’han fet en set demarcacions, 13 de les quals a Madrid, dues a Lleida i una a Barcelona entre altres.

Es va verificar la identitat de 3.484 persones, 18 de les quals van ser arrestades per falsedat documental. Posteriorment es van detenir set persones més que havien facilitat la seva documentació per presentar-se a l’examen per elles, cosa que facilitava el frau.