Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Desallotjament exprés d’un local ocupat al barri del Poble Sec

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest diumenge al matí un local ocupat pel Sindicat de Barri del Poble Sec a la plaça de Santa Madrona, a Barcelona. Els veïns […]

Avatar
Agències 15/11/2020

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest diumenge al matí un local ocupat pel Sindicat de Barri del Poble Sec a la plaça de Santa Madrona, a Barcelona. Els veïns afirmen que l’espai és propietat del fons d’inversió Cerberus, que va ser ocupat fa una setmana i que anava destinat a ser un local de repartiment d’aliments per ajudar la gent més vulnerable per la pandèmia. Per contra, els Mossos d’Esquadra han precisat que el recinte es va ocupar dissabte a la tarda després d’una petita cercavila de gent, que van entrar per la força. Els propietaris van presentar una denúncia poques hores després i aquest diumenge a les 11 hores del matí s’ha procedit a desallotjar el local “sense incidents” i sense necessitat d’una ordre judicial.

El desnonament s’ha produït en un ambient de protesta veïnal i ha comptat amb vuit furgonetes dels Mossos d’Esquadra. S’han identificat les persones que hi havia a l’interior del local –mitja dotzena- i l’espai s’ha buidat completament i retornat a la propietat. “Per una banda, estan ells. Venint diumenge al matí. Traient a totes les companyes que estaven a dins. Defensant la propietat del BBVA. Boicotejant la lluita veïnal”, ha denunciat el Sindicat de Barri del Poble Sec. “Per altra banda estem nosaltres. Defensant la vida, auto-organitzant-nos i ara mateix solidàries a plaça Santa Madrona”, ha continuat el Sindicat, que ha desconvocat la protesta a les 13 hores i ha anunciat noves mobilitzacions.