Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Desactiven el pla Inuncat un cop finalitzat l’episodi de pluges

ACN Barcelona.-El pla Inuncat ha estat desactivat cap a tres quarts d’onze de la nit un cop finalitzada la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses. Amb […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-El pla Inuncat ha estat desactivat cap a tres quarts d’onze de la nit un cop finalitzada la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses. Amb tot, Protecció Civil ha mantingut activada la fase de Prealerta del pla, pels cabals encara creixents al Llobregat i al Segre. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, aquesta tendència es mantindrà unes hores. En especial a la capçalera del Llobregat, podria assolir cabals importants i mereixedors d’avís. Al pas per Guardiola de Berguedà, per exemple, presenta un cabal de 60 metres cúbics per segon amb tendència creixent.

Pel que fa a la conca de l’Ebre el cabal més important en aquests moments i encara en tendència creixent és troba a Isòvol a la part alta del riu Segre on se superen els 72 metres cúbics per segon.Alcanar (Montsià), amb 47,5 litres per metre quadrat; Vinyols i els Arcs (Baix Camp), amb 47,2, i Camarasa (Noguera), amb 44,2 són els municipis que han registrat les precipitacions més altes de l’episodi.Pel que fa a les incidències, el 112 ha rebut 341 trucades relacionades amb l’episodi, principalment al Baix camp (41,55%), Cerdanya (18,92%) i Berguedà (12,16%), principalment entre les tres i les sis de la tarda.Els Bombers de la Generalitat han treballat en un total de 282 avisos arreu de Catalunya relacionats amb la tempesta, amb especial incidència en inundacions. Per regions, els avisos s’han distribuït en 98 a la Regió d’Emergències Centre, 95 a Tarragona, 33 a Lleida, 24 a Terres de l’Ebre, 12 a la Metropolitana Sud i 7 a la regió de Girona.