Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Desactivat l’episodi per alta contaminació per partícules a Catalunya, que passa a la fase d’avís preventiu

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit desactivar l’episodi ambiental per alta contaminació per partícules PM10 que va activar dilluns a tot el territori, ja que es preveu […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit desactivar l’episodi ambiental per alta contaminació per partícules PM10 que va activar dilluns a tot el territori, ja que es preveu que la situació millori lleugerament i que ja no hi ha risc de superació dels llindars establerts. La situació es queda en fase d’avís preventiu per nivells moderats d’aquest contaminant. La millora de la situació atmosfèrica també ha comportat donar per finalitzat l’avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de diòxid de nitrogen (NO2) a la conurbació de Barcelona. L’NO2 està disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). La previsió de dimarts i dimecres dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que tampoc se superaran aquests límits.

Els avisos preventius són la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. S’activen per reduir les emissions de contaminants i evitar un episodi. L’avís preventiu comporta informar la ciutadania i demanar-li que prioritzi l’ús del transport públic. També es recomana als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents i es notifica a les activitats industrials i obres públiques que activin els protocols de treball previstos en aquests casos.