Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Denuncien un camioner a Vilobí d’Onyar per emetre fum, portar un excés de pes de 2 tones i no dur la càrrega tapada

ACN Vilobí d’Onyar.-Els Mossos d’Esquadra han denunciat un camioner a Vilobí d’Onyar (Selva) per emetre fum, portar un excés de pes de 2 tones i no dur la càrrega tapada […]

Avatar
Agències 14/08/2021

ACN Vilobí d’Onyar.-Els Mossos d’Esquadra han denunciat un camioner a Vilobí d’Onyar (Selva) per emetre fum, portar un excés de pes de 2 tones i no dur la càrrega tapada amb una lona. Els fets van tenir lloc aquest dimecres passat al migdia. Una patrulla de trànsit va trobar l’infractor mentre circulava amb el camió per l’N-II i després d’aturar-lo, el van acompanyar fins a un lloc segur. Durant el trajecte, els agents van gravar unes imatges amb el mòbil que evidencien com el fum negre que surt del tub d’escapament del tràiler impedia la visibilitat dels vehicles que el seguien. L’import de les multes per haver comès fins a tres infraccions del reglament de circulació i la llei de transports terrestre puja a un global de 1.200 euros.

Els fets van passar aquest dimecres cap a les dotze del migdia. Una patrulla de trànsit dels Mossos que anava per l’N-II va veure un camió que emetia una gran quantitat de fum. Tant, que impedia la visibilitat d’aquells cotxes que anaven darrere del tràiler. La patrulla va aturar el camió a la mateixa N-II. El conduïa un home de 45 anys que treballa per a una empresa de transports. Després de denunciar-lo no per una, sinó per tres infraccions, la patrulla el va acompanyar fins a un lloc segur per immobilitzar el tràiler.Durant aquest trajecte, els Mossos d’Esquadra van gravar el tràiler mentre anaven per la GI-553, entre Vilablareix i Aiguaviva (Gironès). A les imatges, es veu com el camió llança directament el fum damunt el cotxe patrulla. Conduir emetent fums va comportar-li una multa de 200 euros per una infracció de l’article 7.2 del Reglament General de Circulació (RGC). A aquesta, s’hi va sumar una segona sanció –també, de 200 euros més- perquè el tràiler portava la càrrega sense tapar, cosa que incrementava el risc que part d’aquesta anés a parar a l’asfalt. Això suposa una infracció de l’article 10.3 de la mateixa normativa (el RGC).L’última multa, i també la més elevada, va ser perquè el camioner circulava amb excés de pes. En concret, portava 2.080 quilos de més sobre la massa màxima permesa. En aquest cas, el camioner va infringir l’article 141 de la Llei de Transport Terrestre (LOTT). . L’import de la multa ascendeix a 800 euros.