Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Denuncien als mossos la destrossa de 200 pistatxers acabats de plantar en una finca d’Artesa de Lleida

ACN Artesa de Lleida – Unió de Pagesos (UP) ha denunciat l’acció que ha destrossat uns 200 pistatxers d’una parcel·la d’Artesa de Lleida (Segrià) el cap de setmana passat. El […]

Agències 07/02/2023

ACN Artesa de Lleida – Unió de Pagesos (UP) ha denunciat l’acció que ha destrossat uns 200 pistatxers d’una parcel·la d’Artesa de Lleida (Segrià) el cap de setmana passat. El pagès propietari dels arbres, que ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra, considera que els festucs ja no sobreviuran perquè han estat tots tallats a la base i els havia acabat de plantar la setmana passada. El sindicat dona tot el suport al pagès afectat i demana respecte per la feina que fa la pagesia ja que produeix aliments segurs i de proximitat. També han demanat als mossos que treballin amb celeritat perquè s’identifiqui a l’autor de l’acte vandàlic i perquè es compensi el valor dels danys produïts i a les administracions, recursos per evitar que es repeteixin casos com aquest.

UP anima a denunciar tots els actes incívics al medi rural (destrosses de cultius, material agrícola i robatoris), i també reclama que les persones no entrin als camps per passejar o fer-se selfies, ja que s’aixafen els cultius i s’impedeixen que creixin correctament, i que es portin els gossos lligats encara que es transiti per camins.