Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Denunciats per delicte d’odi tres joves pels cartells despectius sobre l’Alzheimer de Maragall

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra han identificat i denunciat tres joves als quals vincula a l’enganxada de cartells despectius contra l’Alzheimer de Pasqual Maragall que van aparèixer a l’entorn de diferents seus d’ERC a Barcelona el 8 de març. Tots tres han quedat investigats per un delicte d’odi. Els cartells mostraven els germans Ernest i Pasqual Maragall amb un lema que deia ‘Fora l’Alzheimer de Barcelona’. El mateix dia que van aparèixer, els Mossos van iniciar d’ofici la investigació pels fets que posteriorment van denunciar tant Ernest Maragall com la Fundació Pasqual Maragall. El cos policial afirma que la investigació ha finalitzat amb proves “concloents” que determinen la presumpta autoria dels tres joves.

La investigació policial ha anat a càrrec de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació dels Mossos, segons la qual les imatges obtingudes d’edificis i establiments propers, així com la declaració de testimonis, han servit per acreditar que els tres joves anaven junts i que tots tres van dur a terme conjuntament l’acció d’enganxar els cartells.

Publicitat

La policia també ha explicat que un dels tres individus va ser identificat durant una baralla i que va ser reconegut per un testimoni que l’havia vist enganxant cartells. Tots tres van ser citats a declarar en presència d’advocat com a presumptes autors d’un delicte d’odi i es van acollir al dret de no declarar.

Cap dels joves té un perfil concret que els relacioni amb cap col·lectiu i un d’ells té antecedents per delictes contra el patrimoni.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió