Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Cuixart: “Ens voldrien dividits i frustrats, i nosaltres ens hem de mantenir units i no-violents”

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha denunciat que la sentència del Tribunal Suprem intenta “escarmentar la població”, perquè “és un atac al dret a defensar l’autodeterminació, però també […]

Avatar
Agències 18/10/2019

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha denunciat que la sentència del Tribunal Suprem intenta “escarmentar la població”, perquè “és un atac al dret a defensar l’autodeterminació, però també és un cop dels poders de l’estat a la democràcia”. En una carta que ha llegit el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, a l’acte central de la manifestació que s’ha celebrat al centre de Barcelona amb motiu de la vaga general, Cuixart ha avisat que “volen convertir les víctimes en botxins” i ha afegit: “Ens voldrien dividits i frustrats, i nosaltres ens hem de mantenir units i no-violents”.

Cuixart ha recordat les seves paraules davant del Tribunal Suprem en les quals afirmava que ho tornar a fer: “Ho estem tornant a fer. Avui hem aturat el país, i no ens aturarem fins a guanyar la llibertat. I no podran dir que des del Tribunal Suprem no els vam avisar: serenament, pacíficament, sense cap acritud però també amb tota la determinació del món”.El president d’Òmnium ha afegit que els presos no són “la visualització de cap derrota”, sinó “un pas més cap a la victòria”, i creu que “l’amenaça de la presó o la repressió mai més serà un topall a les aspiracions democràtiques de la societat catalana”.De fet, ha afirmat que l’objectiu d’aquesta repressió és que la ciutadania agafi “por” i es quedi a “casa”. “Perquè allò que en el fons els molesta no és la nostra lluita no-violenta i la desobediència civil, sinó la nostra simple existència”, ha dit.Cuixart ha tancat la seva carta afirmant que “el dret a vaga es guanya fent vaga, el dret de protesta es guanya protestant i el dret de vot es guanya votant”.