Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Cristina Ferrando Montalvá, escollida nova jutgessa degana de Barcelona

ACN Barcelona.-Cristina Ferrando Montalvá ha estat escollida nova jutgessa degana de Barcelona a les eleccions s’han celebrat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia. En total hi havia tres […]

Agències 14/06/2021

ACN Barcelona.-Cristina Ferrando Montalvá ha estat escollida nova jutgessa degana de Barcelona a les eleccions s’han celebrat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia. En total hi havia tres candidates, la magistrada Eva Maria Atarés, titular del jutjat de primera instància 51, la magistrada Maria Antonia Coscollola, titular del jutjat d’instrucció 24, i Ferrando, magistrada del jutjat d’instrucció 14. Finalment, s’ha imposat Ferrando en segona volta amb un total de 71 vots, vuit vots per sobre de la segona classificada. L’anterior jutgessa degana, Mercè Caso, exercirà en funcions fins que es doni compliment del tràmit administratiu del resultat de les eleccions i es publiqui al BOE.

La guanyadora va ingressar a la carrera judicial el 1998 i sempre ha treballat a Catalunya. Ho va fer primer als jutjats d’El Prat de Llobregat, i des de l’any 2005 al jutjat d’instrucció 14 de Barcelona. Des de l’inici, ha compaginat la tasca de jutge amb l’exercici d’altres funcions de caràcter governatiu. Va assumir el deganat del Prat i, posteriorment, com a membre electe, va formar part de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) durant dos mandats, sota la presidència de Mª Eugenia Alegret i després sota la de Miguel Ángel Gimeno. A més, des de la seva creació, ha assumit les funcions d’Assessora Confidencial designada per a Catalunya pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en matèria d’assetjament en l’àmbit judicial, i també el de delegada d’Igualtat del mateix òrgan a Catalunya.