Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Condemnen a dotze anys de presó l’acusat d’abusar de la seva filla a Lleida des que la nena tenia 10 anys i fins als 16

ACN Lleida.-L’Audiència de Lleida ha condemnat a dotze anys de presó l’home acusat d’abusar sexualment de manera reiterada de la seva filla, des que la nena tenia deu anys. La […]

Agències 29/04/2019

ACN Lleida.-L’Audiència de Lleida ha condemnat a dotze anys de presó l’home acusat d’abusar sexualment de manera reiterada de la seva filla, des que la nena tenia deu anys. La sentència considera provat que la menor va patir violacions gairebé diàries per part del seu pare adoptiu, durant sis anys i que aquestes van començar quan feia pocs dies que ella havia arribat a Lleida procedent de Bolívia. Tant la fiscalia com la defensa van sol·licitar la condemna de dotze anys de presó que finalment ha confirmat l’Audiència tot i que diferien en si retirar o no a l’acusat la custòdia de les seves altres dues filles, menors d’edat. La Sala, finalment, ha donat la raó a la fiscalia i ha retirat a l’acusat la pàtria potestat de les nenes durant sis anys.

La sentència li imposa també una indemnització de 20.000 euros, deu anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i també prohibeix l’home a comunicar-se o acostar-se a la filla denunciant, que ara ja té 18 anys, durant tretze anys. Durant el judici, celebrat aquest dimecres a l’Audiència de Lleida, la víctima va declarar, protegida per una mampara, que es va “criar” amb aquests abusos, que no va saber com reaccionar perquè feia pocs dies que havia arribat, que es quedava bloquejada i que tenia por d’explicar res. Ha concretat que el seu pare legal l’obligava a fer-li fel·lacions i la violava fins al punt que quan tenia 13 anys la va deixar embarassada. L’acusat va declarar que no va tocar ni violar mai la menor, tot i que sí que va reconèixer que la va dur a Tarragona a avortar quan es va quedar embarassada. L’Audiència de Lleida s’ha basat en el informe dels psicòlegs que donen credibilitat al testimoni de la noia i ha considerat provats els fets.