Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Competència obre un expedient sancionador a 14 siderúrgiques per “pràctiques restrictives a la competència”

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador a 14 empreses siderúrgiques per “pràctiques restrictives a la competència” a l’Estat. Segons ha informat […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador a 14 empreses siderúrgiques per “pràctiques restrictives a la competència” a l’Estat. Segons ha informat el regulador a través d’un comunicat, les companyies haurien arribat a acords per intercanviar informació amb l’objectiu de fixar el preu futur en el mercat de compra de ferralla. Per altra banda, les siderúrgiques també haurien intercanviat informació per fixar els preus de comercialització de productes finals d’acer, en especial de productes anomenats “llargs” (perfils d’acer i acer corrugat, principalment). Entre els grups acusats d’aquestes pràctiques hi ha Celsa i la seva filial Ferimet.

La resta de siderúrgiques a les que se’ls ha obert un expedient sancionador son Arcelormittal i les seves filials Arcelormittal Madrid, Arcelormittal Comercial Perfiles España i Arcelormittal España; Grupo Gallardo Balboa i la seva filial AG Siderúrgica Balboa, Metalúrgica Galacia (Megasa) i la seva matriu Bipadosa, Siderúrgica Sevillana i la seva matriu Riva Forni Elettrici SPA i Sidenor Aceros Especiales i la seva matriu Clerbil.L’expedient s’origina a partir d’una inspecció realitzada el novembre de 2018 a diferents seus d’Arcelormittal, Celsa i Megasa en relació amb possibles pràctiques anticompetitives. Posteriorment, el març de 2020, es van inspeccionar les seus de Siderúrgica Sevillana i de Sidenor Aceros Especiales i es van tornar a registrar les seus d’Arcelormittal i Megasa. Amb aquesta notificació, s’inicia un període de màxim 18 mesos per la instrucció de l’expedient i perquè Competència l’acabi resolent.