Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Comertia critica la “manca de previsió” del Govern en el tancament de la restauració

ACN Barcelona.-Comertia lamenta la “manca de previsió i planificació del Govern”, que ha anunciat aquest dimecres el tancament de bars i restaurants sense que els establiments hagin pogut organitzar “les […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-Comertia lamenta la “manca de previsió i planificació del Govern”, que ha anunciat aquest dimecres el tancament de bars i restaurants sense que els establiments hagin pogut organitzar “les estructures de treball i els aliments i matèries primeres”, que en molts casos ja tenen adquirits. El sector de la restauració de Comertia aplicarà les mesures si les ratifica el TSJC però “no acaba d’entendre la lògica de la decisió”. “Si l’objectiu és reduir la mobilitat i el contacte social, s’haurien de prendre decisions d’urgència en el transport públic, que darrerament va desbordat”, afirma Comertia en un comunicat. A més, l’associació demana saber la lletra petita dels ajuts directes i les rebaixes als lloguers anunciades pel Govern.

Segons Comertia, en el cas dels restaurants, la limitació de l’aforament es podria garantir amb la reserva prèvia, cosa que podria “evitar el tancament absolut i continuar amb una mínima activitat”. L’organització considera que el sector ha de poder mantenir en vigor els ERTO amb exoneracions a les quotes de Seguretat Social, accedir a una regulació dels lloguers en funció de les vendes i tenir disponible finançament a llarg termini fins que s’acabi la crisi de la covid-19.