Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Collboni veu l’empresonament dels líders independentistes com un “obstacle” per restablir el diàleg

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, considera que l’empresonament dels líders independentistes és un “obstacle” per restablir el diàleg. “Si volem guanyar democràticament l’independentisme, hem […]

Agències 24/09/2020

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, considera que l’empresonament dels líders independentistes és un “obstacle” per restablir el diàleg. “Si volem guanyar democràticament l’independentisme, hem de treure del camí el que impedeixi, i en aquests moments això impedeix, trobar una solució dialogada i acordada”, ha argumentat en una entrevista a Ràdio 4 i La2. D’altra banda, ha carregat contra la reacció del president de la Generalitat, Quim Torra, a través de Twitter, sobre la decisió del ple de Barcelona de retirar la Medalla d’Or a Heribert Barrera. I ha comparat el president català amb el president dels Estats Units, Donald Trump, pel que fa a l’ús de les xarxes socials.

Collboni ha afirmat que l’anunci del govern espanyol de tramitar les peticions d’indult dels presos independentistes no és res nou perquè és el “preceptiu” quan hi ha sol·licituds d’indults. Preguntat per si creu que han de sortir de la presó, Collboni ha respost que no li pertoca a ell decidir-ho però sí que ha afegit que “tot allò que no sigui afavorir un diàleg democràtic en una taula, és un obstacle”.El dirigent municipal del PSC descarta la via de l’amnistia que reclamen els partits i entitats independentistes amb l’argument que “no és plantejable en un estat de dret consolidat com l’estat espanyol”. “Hi ha una via plausible que és la que s’està plantejant ara i s’ha d’explorar”, ha afegit.Sobre la decisió del ple de l’Ajuntament de Barcelona de retirar la Medalla d’Or a l’expresident del Parlament Heribert Barrera, ha defensat que les polèmiques declaracions de Barrera “a ulls d’avui no haguessin permès donar una medalla”. I ha carregat contra el missatge del president Torra a través de Twitter en què qualificava la decisió de “lamentable” i es referia a Barrera com un “lluitador incansable per la llibertat”.”Torra no té res millor a fer que mirar Twitter i contestar?”, ha preguntat Collboni per després comparar aquesta actitud amb el president dels Estats Units, Donald Trump, “pel que fa a l’ús de Twitter”.