Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

Colau reclama al Govern un centre d’àmbit metropolità per atendre persones sense llar

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al Govern de la Generalitat que obri un equipament d’àmbit metropolità per atendre persones sense llar. L’alcaldessa ha avisat que el sensellarisme […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al Govern de la Generalitat que obri un equipament d’àmbit metropolità per atendre persones sense llar. L’alcaldessa ha avisat que el sensellarisme “és un problema de Catalunya i no només de Barcelona” i ha demanat a l’executiu una “política de país”. En aquest sentit, ha denunciat el “desequilibri” en l’assistència a persones sense llar, ja que mentre que Barcelona ofereix unes 3.000 places la resta de Catalunya només en té 180. “Nosaltres atendrem a tothom que vingui a la ciutat perquè les persones estan per damunt de les competències i els recursos, però és absolutament insostenible”, ha alertat.

Per això, des de l’ajuntament reclamen que s’obri un nou centre que pugui ser de referència a l’àmbit metropolità i les persones sense llar no s’hagin de desplaçar a la capital catalana. Això, expliquen, també evitaria que es trenquessin les relacions ja establertes als diferents municipis on les persones s’hagin arrelat.Colau, que no ha volgut detallar quantes places hauria de tenir el nou equipament metropolità, ha assegurat que només la seva obertura “ja seria una bona notícia”- “Nosaltres estarem molt contents de col·laborar, però la Generalitat ha d’entendre que ha d’assumir el lideratge”, ha apuntat.Aquesta reivindicació l’ha fet arribar també al vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, a qui ha adreçat una carta on assegura que la qüestió “és urgent”. A més, també hi detalla que mentre que a Barcelona es dedicaven 35 MEUR anuals a persones sense llar abans de la crisi sanitària per la covid-19, ara n’hi han afegit 15 MEUR, arribant a un total de 50 MEUR, en un “sobreesforç econòmic sense precedents”. D’aquests, es queixen, la Generalitat en paga 925.000. En aquest sentit, reclamen que s’equilibri la xifra i que el Govern destini part dels recursos recollits al fons covid per fer front a l’emergència.A més, a la carta també demanen que la Generalitat s’impliqui en el finançament del dispositiu d’acollida als pavellons de la Fira, on es van muntar espais per atendre persones que no tenien possibilitat de confinar-se Colau ha recordat que el cost de tot el dispositiu és d’uns 1.500.000 euros mensuals.L’alcaldessa, que s’ha referit a aquesta qüestió durant la presentació del centre per a dones sense llar La Llavor, a la Vall d’Hebrón, ha volgut posar en valor el nou equipament. Colau a explicat que s’ha volgut “transformar les crisis en oportunitats”, ja que aquestes places es van obrir de manera extraordinària per poder fer front a la pandèmia.