Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Colau apel·la al futur, Collboni al passat, Trias tria un lema similar al d’Illa i Maragall vol ser l’alcalde de tothom

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els lemes de la campanya marquen els principals missatges que vol donar cada candidatura. L’alcaldessa i cap de cartell de BComú, Ada Colau, apel·la al futur i a no mirar al passat amb l’eslògan ‘Barcelona obre camí’. Un missatge que es contraposa al de la llista del PSC. Jaume Collboni fa referència amb nostàlgia a l’esperit olímpic del ’92 amb el lema ‘De nou Barcelona’. Xavier Trias intentarà captar un vot transversal amb ‘Fem-ho per Barcelona’, molt similar a l’eslògan que va utilitzar Salvador Illa en les últimes eleccions al Parlament. La candidata de Cs, Anna Grau, es despulla per tornar als orígens de Cs mentre que la cap de llista de Valents, Eva Parera, s’inspira en Reagan i Trump amb ‘Barcelona gran una altra vegada’.

‘Barcelona obre camí’ és el lema de campanya de Colau. Un eslògan que, segons l’alcaldessa, apel·la al futur. I és que BComú planteja el 28-M com el dia per decidir si Barcelona torna a les polítiques del passat o segueix obrint camí, en referència a l’etapa que va iniciar fa 8 anys com a alcaldessa de la capital catalana. La campanya dels comuns està totalment centrada en la figura de Colau, que opta a un tercer mandat, i per aquest motiu l’alcaldessa és l’única protagonista de la fotografia del cartell electoral.

Publicitat

‘L’alcalde de tothom’ és l’eslògan de campanya amb què Ernest Maragall aspira a “tornar a guanyar” a Barcelona, després que a les eleccions del 2019 fos el més votat però no aconseguís l’alcaldia. Al cartell, Maragall és es el protagonista amb el lema i el missatge: “Ni divisió, ni resignació”. Durant la campanya el candidat d’ERC vol reivindicar que “l’etapa Colau-Collboni s’ha acabat”. D’altra banda, ‘Futur republicà’ és l’eslògan que engloba la campanya d’Esquerra a tot el territori.

Xavier Trias intentarà captar un vot transversal amb el lema ‘Fem-ho per Barcelona’. Es tracta, segons la candidatura, d’una campanya “en positiu” que volen contraposar a la candidata dels comuns i alcaldessa, Ada Colau. Paradoxalment, és un eslògan molt similar al ‘Fem-ho’ que va fer servir el líder del PSC, Salvador Illa, a les últimes eleccions al Parlament el 2021.

Després que el candidat hagi evitat que apareguin les sigles de Junts al nom de la candidatura, sí que en fa referència indirecte un dels cartells electorals amb el missatge ‘Fem-ho Junts’. De fet, Trias no té un sol cartell electoral, sinó quatre de diferents amb eslògans que tenen com a comú denominador el concepte ‘Fem-ho’. D’altra banda, a la papereta electoral que els votants es trobaran als col·legis electorals el 28-M hi apareix la cara del candidat i no les sigles del partit.

Pel que fa al PSC, el lema que encapçala la candidatura de Jaume Collboni és ‘De nou Barcelona’. Els socialistes tenen com a objectiu tornar a l’alcaldia de la ciutat després de 12 anys. És per això que el PSC utilitza, amb nostàlgia, el crit icònic “Hola” dels Jocs Olímpics de 1992, quan Pasqual Maragall era alcalde de la ciutat. D’altra banda, el lema del partit pel conjunt de Catalunya és ‘En Marxa’. Segons el PSC, es tracta d’un “missatge de futur”, que subratlla el compromís de “reactivar el país”. El lema recorda el que va llançar el president francès, Emmanuel Macron, i que li va donar la victòria: ‘La república en marxa’.

La candidata de Cs, Anna Grau, mostra el tors nu en el cartell electoral i emula d’aquesta manera Albert Rivera en la primera campanya del partit a les eleccions catalanes del 2006. I és que Grau vol recuperar el missatge de l’esperit fundacional de Ciutadans “no tenim res a amagar” i tornar al “quilòmetre zero”. El lema de la campanya és ‘Allibera’t’ perquè, segons diuen, volen “deixar enrere la vella política”, “alliberar” Catalunya i recuperar l’ànima metropolitana de Barcelona.

‘Barcelona gran una altra vegada’ és el lema de la candidata de Valents a l’alcaldia de la capital catalana, Eva Parera, inspirada en les carreres presidencials als Estats Units de Ronald Reagan i Donald Trump. Reagan va ser l’impulsor, el 1980, de l’eslògan ‘Let’s make America great again’. I que des del 2016 va escurçar Donald Trump amb el seu ‘Make America great again’. Segons Parera, s’ha emmirallat amb Reagan perquè considera que va fer una campanya molt enfocada en la recuperació econòmica i per combatre la inflació.

Al seu torn, l’eslògan de l’alcaldable del PPC a Barcelona, Daniel Sirera, és ‘Recupera Barcelona’. Amb aquest, Sirera fa una crida a recuperar “el camí del diàleg i el consens” i “recuperar la Barcelona de les oportunitats que va enamorar el món”. El candidat dels populars, en la línia de Collboni, també fa referència amb nostàlgia als Jocs Olímpics del ’92 i els posa com a exemple de la Barcelona “de l’ordre”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió