Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Clara Viñals: “‘La boca aigua’ és el disc de Renaldo & Clara que més em representa amb diferència”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Un disc continuista en les sonoritats. Amb aquestes paraules defineix la compositora, guitarra i cantant de Renaldo & Clara, Clara Viñals, el quart àlbum del grup ‘La boca aigua’ (Primavera Labels). L’aposta continuista, però, no significa que Viñals no hagi experimentat en aquest nou treball, sempre en el context de les sonoritats pop, aclareix. En una entrevista amb l’ACN, Viñals assegura que aquest és el disc que més la representa “amb diferència”. Ho argumenta assenyalant que en cada treball es “trenca una mica més el cap” i en aquest cas, ha tingut més temps per crear el nou àlbum, del qual n’ha fet la coproducció.

Clara Viñals destaca que aquest és un disc “continuista” a nivell de sonoritat respecte l’anterior treball ‘L’amor fa calor’, publicat l’any 2020, “tenint en compte, però, que no és exactament igual i que hi ha una mica d’evolució. Considera que hi va haver un salt més gran entre ‘Els afores’ a ‘L’amor fa calor’, guanyador del premi MIN al millor disc català de 2020.

Publicitat

La manera com composa ara Viñals no té la guitarra com protagonista, sinó l’ordinador. “De seguida vaig posant elements a la cançó, programant bateries, afegint teclats o un sampler i la composició de la cançó ja ve marcada per provar nous sons i combinacions”. Una experimentació, afegeix, sempre dins de les sonoritats pop. La cantant, assenyala el segell discogràfic, experimenta amb ritmes de funk brasiler i UK Garage (‘S’està millor al carrer’), o de reggaetón suau (‘Per tu el que faci falta’), acompanyades del pop electrònic que va marcar el seu anterior disc com ‘El riu’, ‘Trobo a faltar’ o ‘Globus’. 

En el moment de gravar la cantant se sent també cada vegada amb “més confiança i experiència”. Tot i això, reconeix que la gravació d’un nou àlbum, i ja en porta quatre, sempre fa respecte i sempre apareixen pors: “Una cançó nova és com una pàgina en blanc i sempre em fa molta impressió”.

Viñals assegura que el disc la representa molt, “el que més amb diferència”, afegeix. De fet, ho argumenta dient que en cada disc es “trenca una mica més el cap” i en aquest cas, ha tingut més temps per crear el nou àlbum i és el disc en el qual més “s’hi ha submergit”. També l’ha coproduït juntament amb Innercut, Joan Borràs i Hidrogenesse, que, apunta, l’han ajudat a trobar el so final del treball.

<strong>”Sentiments més extrems”</strong>

A nivell de temàtiques, Viñals cantava a l’amor i al desamor en els anteriors discs i ara també, però en aquest, creu que hi ha cançons “més dures a nivell de lletra i altres molt positives, però és de sentiments més extrems”.

Respecte l’estil, Viñals està molt còmode fent pop. “Des de fa molts anys, és on em sento més identificada, però igual que el grup ha evolucionat, segur que seguiré fent canvis”.

<strong>Gira</strong>

El grup actuarà properament a Barcelona en el marc dels 30 anys d’Enderrock; al Festival Límbic de Sitges, al Festival Embassa’t de Sant Quirze, les Festes de Maig de Lleida, a la Sala Modernista del Casino de Vic, al Festival Ítaca de Gualta, al Cruïlla, al Tingladu de Vilanova i la Geltrú i el MOBO Fest de Porreres (Mallorca).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió