Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Ciutadans lamenta que la UE ometi els “incompliments constants” per part de Catalunya en l’avaluació de l’estat de dret

ACN Brussel·les – Ciutadans lamenta que la Comissió Europea ometi els “incompliments constants” de la llei espanyola per part de Catalunya a l’hora d’avaluar la situació de l’estat de dret […]

Agències 13/07/2022

ACN Brussel·les – Ciutadans lamenta que la Comissió Europea ometi els “incompliments constants” de la llei espanyola per part de Catalunya a l’hora d’avaluar la situació de l’estat de dret a Espanya. En un comunicat emès aquest dimecres, la formació taronja critica que l’executiu europeu només tingui en compte l’actuació del govern central i considera que els sistemes actuals de control “encara han de madurar per analitzar el que succeeix amb les entitats subestatals”. “Lamentablement, l’estat de dret a Espanya s’ha convertit en un focus d’atenció […], però no està valorant els incompliments constants i organitzats del Govern respecte a l’aplicació de sentències en matèria de drets fonamentals”, ha assenyalat l’eurodiputada del grup, Maite Pagazaurtundua.

Segons la també vicepresidenta de la comissió de Llibertats Civils, és “evident” que l’accés a la justícia a l’Estat està sent “restringit” i subratlla que “existeix un conflicte obert entre el Govern i el poder judicial que posa en risc l’estat de dret a Espanya”.

“Evitar l’execució de sentències que reconeixen vulneracions de drets fonamentals, impedir que els ciutadans exerceixin el seu dret a accedir a la justícia i l’assetjament a jutges són indicadors que l’estat de dret a Catalunya no presenta un bon estat de salut”, afegeix Pagazaurtundua.

En la mateixa declaració, l’eurodiputada de Ciutadans també crítica la passivitat del govern socialista de Pedro Sánchez –assegura que “no utilitza els mitjans que té a la seva disposició” per abordar el conflicte- i confia que Brussel·les hi posi remei. “Les tensions sobre el compliment de les normes és una tendència cada cop major que cal corregir”, conclou.