Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Cinc emprenedors de la Catalunya Central posen en marxa una plataforma per animar a viatjar per Catalunya

ACN Vic.-Cinc emprenedors de la Catalunya Central acaben de posar en marxa el projecte #JoViatjoACasa per trencar amb la idea que viatjar “no és només agafar un avió”. Amb un […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Vic.-Cinc emprenedors de la Catalunya Central acaben de posar en marxa el projecte #JoViatjoACasa per trencar amb la idea que viatjar “no és només agafar un avió”. Amb un escenari de turisme de proximitat per aquest estiu més que probable, els impulsors volen que es prengui consciencia que es pot viatjar per Catalunya amb seguretat i ajudar els petits propietaris el sector del turisme rural a tirar endavant. La proposta no té ànim de lucre i, de moment, aglutina al portal www.turismerural.com més d’un centenar de cases rurals d’arreu del país a mode de directori. S’hi explica les característiques de cada casa, amb fotografies, i si es vol consultar la disponibilitat o reservar es pot fer a través del web de cada establiment.

“Et mereixes vacances, et mereixes natura i et mereixes turisme segur”. Aquest és el lema amb què es dona la benvinguda als visitants de www.turismerural.com. Segons Eva Torrents, una de les impulsores del projecte, l’objectiu és “plantar cara a la pandèmia”, facilitar unes vacances segures, i refer el turisme al territori. La iniciativa sorgeix d’Anna Niubò, propietària de Cal Bernadàs, una casa rural del Berguedà, que fa anys va adquirir el domini www.turismerural.com per explotar-lo, però amb el pas del temps el projecte web va quedar aturat. Davant la situació generada per la crisi sanitària, ha decidit posar el web d’aquell projecte al servei de la reactivació del sector i de les famílies que enguany preveuen fer vacances a prop. El portal, amb 127 cases rurals, està obert a la incorporació de nous establiments que es vulguin donar a conèixer a través d’aquest cercador. Tot i que pensen que potser es tracta d’una campanya que li pertocaria liderar a alguna administració, ells han pres la iniciativa amb una proposta “solidària” i “voluntària”. “No hi ha comissions ni intermediació, només col·laboració per connectar cases de turisme rural i usuaris”.Els impulsors són Toni Tarrés (desenvolupador d’Infoactivat), Anna Niubò (propietària de Cal Bernadàs), Ramon Garriga (dissenyador), Arnau Costa (realitzador de Malandandoo) i Eva Torrents (màrqueting i comunicació de Dívik).