Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Ciments Molins guanya 32 milions d’euros, un 35% menys que l’any anterior per l’impacte del covid-19

ACN Barcelona.- Els beneficis de Ciments Molins van caure un 35% fins als 32 milions durant el primer semestre de 2020, que ha estat condicionat per l’impacte de la pandèmia […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.- Els beneficis de Ciments Molins van caure un 35% fins als 32 milions durant el primer semestre de 2020, que ha estat condicionat per l’impacte de la pandèmia de la covid-19. L’empresa ha obtingut uns ingressos de 341 milions d’euros, que representen una disminució del 16% respecte al mateix període de l’any anterior, a causa de la caiguda de l’activitat del ciment i el formigó. El benefici brut d’explotació (ebitda) ha sigut de 83 milions (-16%). La companyia explica que l’impacte positiu de la reducció de costos i la gestió de preus ha permès compensar parcialment l’impacte negatiu de la caiguda de volum per la situació dels mercats.

Durant els mesos de confinament, l’empresa va prioritzar inversions essencials, reduir els costos operatius i generals, i optimitzar el capital del treball en línia amb el nivell d’activitat i generar liquiditat i confort de finançament. La millora de la contribució de l’operativa de Mèxic i Sud-amèrica s’ha vist impactada negativament per la depreciació de les seves monedes i l’impacte de la hiperinflació a Argentina, apunten. El deute financer net va disminuir fins als 127 milions d’euros, un 30% menys que a finals del 2019 i un 29% menys respecte al mateix període de l’any passat. L’empresa assegura que el model de negoci s’ha mostrat “resilient” davant la crisi durant el primer semestre de l’any. Ciments Molins creu que els mercats continuaran en contracció al final del 2020, tot i que s’observarà una recuperació gradual durant el segon semestre de l’any, i preveu aconseguir uns beneficis inferiors als del 2019.