Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

CGT rebutja que el P2 es pugui incorporar a les escoles

ACN Barcelona.-CGT ha rebutjat que el curs P2 es pugui incorporar a les escoles, tal i com va avançar l’anterior conseller d’Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a l’ACN. El […]

Avatar
Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-CGT ha rebutjat que el curs P2 es pugui incorporar a les escoles, tal i com va avançar l’anterior conseller d’Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a l’ACN. El sindicat ha assegurat que aquesta proposta no s’ha treballat ni amb les escoles bressol ni amb els treballadors. Ha alertat que “representaria una estocada de mort per a la xarxa d’escoles bressol i llars d’infants que representen la primera baula del sistema educatiu”. A més, han defensat que el primer cicle d’educació infantil, de 0 a 3 anys, es cursi íntegrament en un mateix centre “garantint la gratuïtat i la universalitat”. Per a la CGT, la solució passar per “enfortir” la xarxa d’escoles bressol públiques i no per treure l’últim curs i incorporar-lo als centres escolars.

El sindicat ha assegurat que aquesta proposta no respon a les necessitats educatives de la xarxa pública de centres educatius, així com tampoc a les de les famílies ni a les educatives dels infants. En aquest sentit, ha assegurat que si s’acaba implantant, s’obriria la porta a minvar la qualitat de l’atenció educativa que els infants reben a les escoles bressol, en un ambient “tranquil i familiar”. D’altra banda, ha assegurat que quedarien afectades les condicions laborals dels treballadors. Per al sindicat, la mesura “representaria una intromissió del Departament d’Educació respecte als ajuntaments locals”, a qui correspon la competència. Per últim, ha fet una crida a tota la comunitat educativa per aturar aquesta “nefasta proposta d’ERC”. A la conselleria li ha demanat que se centri en enfortir la xara pública i aconseguir la gratuïtat d ela franja 0-16 anys.