Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Cercas estudia denunciar el vídeo en què presumptament demana la intervenció de l’exèrcit a Catalunya

ACN Barcelona.-Javier Cercas ha posat en mans de l’advocat Carles Monguilod el cas del vídeo que s’ha fet viral en què presumptament demana la intervenció de l’exèrcit a Catalunya. El […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Barcelona.-Javier Cercas ha posat en mans de l’advocat Carles Monguilod el cas del vídeo que s’ha fet viral en què presumptament demana la intervenció de l’exèrcit a Catalunya. El mateix lletrat ho ha confirmat a l’ACN, i ha indicat que ara estudia amb l’escriptor si denuncia els fets. Segons ha explicat el mateix Cercas a ‘La Vanguardia’, el vídeo extracta una part d’un discurs que fa ver durant el Día de Extremadura de l’any 2019, de tal manera que les frases que hi apareixen estan tretes de context amb l’ànim de manipular el missatge, en opinió de l’autor de ‘Anatomía de un instante’.

En aquell discurs, Cercas va dir que quan la passió i les emocions s’imposen a la política, “com ens ha passat als catalans en els últims anys, posa’t a tremolar o avisa la unitat del general”. L’escriptor es referia al militar que hi havia a l’acte, Miguel Alcañiz, cap de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que actua en escenaris com incendis, inundacions o altres catàstrofes naturals.