Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Ceràmica Elias, Yvette Pons, Tefisa i el Consorci Sanitari de l’Anoia, guardonats amb els Premis UEA 2022

ACN Igualada – La 22a edició de la Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha congregat aquest dijous al vespre més de 350 persones al Poliesportiu de […]

Agències 16/06/2022

ACN Igualada – La 22a edició de la Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha congregat aquest dijous al vespre més de 350 persones al Poliesportiu de Les Comes d’Igualada. Aquesta edició ha estat caracteritzada pel retorn dels Premis UEA, que tenen per objectiu reconèixer diferents iniciatives empresarials. Enguany els premiats han estat les empreses Ceràmica Elias (Premi a la Trajectòria Empresarial), Yvette Pons (Premi a la Capacitat Emprenedora), Tefisa (Premi a l’Empresa Innovadora) i el Consorci Sanitari de l’Anoia (Premi al Compromís Social). El tema central d’aquesta edició ha estat el 40è aniversari de la creació de la UEA amb el lema ’40 anys mirant el futur’.

En el seu discurs, el president de la UEA, Joan Domènech, ha sigut molt crític en la necessitat de més sòl industrial a la comarca: “Si volem que vinguin noves empreses o que les existents creixin, necessitem espais industrials de gran format”. Ha explicat que a la comarca hi ha només 8.000 hectàrees lliures i ha posat sobre la taula que “cada dia 16.000 anoiencs es desplacen fora de la comarca per anar a treballar”. Això és un “veritable desastre mediambiental”, ha lamentat.

Domènech també ha posat el focus en la manca de places que hi ha a Igualada en relació als graus formatius. A més, el president de l’entitat també ha anunciat la creació de la Fundació UEA, i que la primera acció que es realitzarà aquest proper any és becar joves amb problemes econòmics perquè puguin seguir estudiant.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, també ha fet referència a la creació de nou sòl industrial i a l’atracció d’empreses que puguin aportar valor afegit al territori. També ha refermat l’aposta de convertir Igualada en la capital del talent universitari i de formació professional. Castells ha recordat que a la ciutat s’està construint el Campus Salut amb capacitat per a 500 estudiants, s’han ampliat les places d’infermeria i el proper curs s’iniciarà el nou Grau d’Enginyeria Informàtica.