Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

CCOO valora negativament el balanç del primer Pacte Nacional per a la Indústria presentat pel Govern

ACN Barcelona.-CCOO ha valorat negativament el balanç final del primer Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) 2017 – 2020 presentat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i la […]

Avatar
Agències 07/05/2021

ACN Barcelona.-CCOO ha valorat negativament el balanç final del primer Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) 2017 – 2020 presentat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, als agents socials del Comitè executiu permanent del Consell Català d’Empresa. El sindicat ha assegurat que el balanç presentat se centra en la justificació del pressupost de 1.800 milions d’euros i no fa una valoració qualitativa de l’assoliment dels objectius fixats inicialment per donar impuls a la indústria. Així mateix, han criticat la “manca de coordinació” del conjunt de departaments de la Generalitat implicats en el PNI i ha lamentat “l’incompliment” de tres de les mesures “més rellevants”.

El sindicat ha assegurat que l’execució del pressupost es correspon fonamentalment amb despesa ordinària de l’administració en polítiques industrials, i no a propostes específiques.Així mateix, ha denunciat “l’incompliment” del compromís per elaborar una llei per transformar l’Agència de Residus en l’Agència de Recursos de Catalunya o la transformació de l’ICAEN en l’Agència d’Energia de Catalunya. El sindicat també ha criticat la manca d’una llei de polígons industrials que ordeni i doti d’elements de governança les àrees d’activitat econòmica industrial i logística de Catalunya i ha remarcat que aquests “incompliments” no s’atribueixen a una falta de pressupost, sinó a qüestions “de voluntat política”.”Els objectius del pacte per reindustrialitzar el país amb la digitalització de l’empresa, la transició energètica i l’economia verda i circular són els que presenten el balanç pressupostari i de compliment d’indicadors un nivell més baix d’assoliment”, ha lamentat el sindicat. En concret, l’eix d’indústria 4.0 i digitalització presenta el 60,4% del pressupost executat, mentre que el d’infraestructures i energia suposa el 46,7% del pressupost. En l’àmbit d’economia verda i circular, CCOO ha denunciat “incompliments” com els de l’Agència de recursos i el pla català de simbiosi industrial. Per aquest motiu, el sindicat ha instat el Parlament i el nou Govern a redactar un nou PNI, que sigui un “gran acord” per abordar els pròxims deu anys i constitueixi un “veritable” procés de transformació de l’economia catalana. “Catalunya necessita un document de política industrial que assenti les bases cap a la descarbonització de la nostra indústria, la millora de la competitivitat, la internacionalització, la formació, la digitalització i la captació de projectes industrials que generin valor afegit i treball estable, de qualitat i amb drets”, ha assegurat. Així mateix, CCOO ha reclamat que el Consell Català d’Empresa recuperi plenament la competència pel diàleg social, planificació i el seguiment de les polítiques industrials, “segrestada” per la CORECO.