Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

CCOO reclama una reunió al ministeri de Treball per tractar la “situació d’emergència” que pateix el SEPE

ACN Barcelona.-CCOO reclama una reunió al ministeri de Treball per tractar la “greu situació de deteriorament i d’emergència” que pateix el Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE), l’organisme encarregat de gestionar […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-CCOO reclama una reunió al ministeri de Treball per tractar la “greu situació de deteriorament i d’emergència” que pateix el Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE), l’organisme encarregat de gestionar les prestacions d’atur i els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Aquest dimecres, una comitiva de CCOO s’ha desplaçat al despatx de la ministra Yolanda Díaz i ha reclamat poder reunir-s’hi. Ni ella ni el secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey, es trobaven en aquells moments disponibles i l’equip del ministeri els ha assegurat que els buscarien un dia per trobar-se aquest any. La central sindical reclama que s’arregli el dèficit de plantilla que està 3.000 efectius per sota de la que va assumir la crisi del 2008.

En concret, exigeixen arribar a les 11.000 persones per poder assumir un funcionament mínimament normal de l’organisme, que ha arribat al col·lapse en aquests mesos, lamenta el sindicat. En aquest últim any, s’ha mirat de pal·liar la falta de plantilla amb 1.500 treballadors eventuals que s’han hagut de formar de zero. De moment, no s’han renovat els contractes dels empleats temporals, que haurien d’acabar el 31 de desembre.Una altra de les qüestions que els representants dels treballadors volen posar sobre la taula millorar la qualitat dels materials i mitjans tècnics per poder fer front a l’allau de sol·licituds que ha generat la pandèmia. “Cal recordar que en aquests mesos de pandèmia portem acumulades més de 14 milions de sol·licituds addicionals al que s’espera en un any normal”, apunta CCOO.Un portaveu del sindicat explica a l’ACN que en cas que els màxims responsables de l’organisme no plantegin solucions als problemes dels treballadors es podria encetar un escenari de conflicte laboral i de mobilitzacions. “Ens falta gent, no tenim els mitjans necessaris i els treballadors estan esgotats. Hi ha perill real de descapitalització de la plantilla. Aquesta situació no pot continuar. Hi ha d’haver alguna solució”, assenyalen les mateixes fonts.