Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

CCOO reclama a les plataformes digitals de repartiment habilitar espais d’higiene i descans per als treballadors

ACN Barcelona.-CCOO de Catalunya ha reclamat a les empreses de repartiment de plataformes digitals habilitar espais d’higiene i descans per als treballadors. Aquest dilluns, un grup d’empleats de Glovo s’han […]

Agències 19/07/2021

ACN Barcelona.-CCOO de Catalunya ha reclamat a les empreses de repartiment de plataformes digitals habilitar espais d’higiene i descans per als treballadors. Aquest dilluns, un grup d’empleats de Glovo s’han presentat a la seu del sindicat per denunciar la manca d’accés a lavabos i la inexistència de llocs de descans on poder menjar. Així mateix, han reclamat que l’empresa els proporcioni aigua per beure durant el servei, espais on guardar els objectes personals i endolls on carregar les bateries de les bicicletes.

Els empleats han assegurat que l’empresa no compleix tampoc amb les mesures d’higiene que requereix la pandèmia i no posa al servei de la plantilla cap lloc on rentar-se les mans, ni els facilita gel hidroalcohòlic. A més, els treballadors han denunciat que es veuen obligats a passar “llargues” hores d’espera al carrer, prop dels punts de recollida i exposats al sol i altes temperatures de les últimes setmanes. Els empleats també han afirmat que diversos treballadors han estat multats per la policia local des del començament de l’últim toc de queda, ja que l’empresa continua oberta i aquesta no es fa responsable de les sancions per als empleats.El sindicat ha exigit a les plataformes digitals de repartiment interrompre la seva activitat a dos quarts d’una de la nit per evitar multes per als empleats i han posat a disposició d’aquests el Gabinet Tècnic Jurídic.Els treballadors s’han queixat també de la manca de resposta per part de Glovo davant les seves reiterades peticions.