Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

CCOO insisteix que es mantenen “dubtes” i “mancances” en el pagament d’Educació pels serveis de menjador

ACN Barcelona.-CCOO ha insistit que continuen els “dubtes” i les “mancances” en la normativa del Departament d’Educació sobre les treballadores del lleure educatiu, després que la conselleria anunciés que s’indemnitzarà […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha insistit que continuen els “dubtes” i les “mancances” en la normativa del Departament d’Educació sobre les treballadores del lleure educatiu, després que la conselleria anunciés que s’indemnitzarà les empreses que presten el servei de menjador. El sindicat ha dit que es continua “deixant al marge de qualsevol protecció” a les treballadores que presten els seus serveis a entres concertats. Ha afegit que “es deixa a l’arbitri de les empreses” complementar o no les prestacions dels ERTO, fent-les assumir en qualsevol cas el desemborsament en primera instància d’aquestes quantitats, “un mecanisme molt allunyat del que ens un primer moment havien publicat al DOGC”. A més, dels dubtes pels serveis gestionats per AMPA.

En aquest cas, han considerat que no es fàcil fer efectiva la subvenció a les associacions “pels danys i perjudicis que hagin suportat efectivament en relació amb la gestió d’aquest servei” ja que l’AMPA no patirà danys i perjudicis si no paguen a les empreses contractades però normalment no disposen de fons per assumir la despesa. Per això, CCOO ha apuntat que la solució només podria ser que les empreses complementin fins el 100% i que l’AMPA assumeixi un deute amb l’empresa contractant, que serveixi com a prova de danys i perjudicis “per poder demanar després la subvenció i acabar pagant a l’empresa”, una solució que veuen “extremadament difícil de posar en marxa”. Per últim, ha afirmat que els dubtes “es multipliquen” quan no se sap si la nova regulació prendrà en consideració les modificacions legislatives a escala estatal i ha reivindicat que encara hi ha temps per obrir una negociació per trobar “solucions justes, viables i definitives”