Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

CCOO i UGT denuncien que el Consell Comarcal del Maresme “no els té en compte” en els plans de reactivació econòmica

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han anunciat que no assistiran a la reunió convocada aquest dijous pel Consell Comarcal del Maresme per preparar un Pla de reactivació econòmica per fer front […]

Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han anunciat que no assistiran a la reunió convocada aquest dijous pel Consell Comarcal del Maresme per preparar un Pla de reactivació econòmica per fer front als efectes de la pandèmia. Gonzalo Plata, secretari general de CCOO al Maresme, assegura que el consell vol tirar endavant el pla sense el concurs dels sindicats saltant-se un principi bàsic com és el de la concertació. “Ens volen com a consultors però sense tenir en compte les nostres propostes i opinions”, denuncia. Plata recorda que totes les mesures econòmiques impulsades amb fons d’altres administracions necessiten la validació dels agents socials i que si no arriben a un acord quedaran aturades. “No volem blocar res, però sí que se’ns escolti”, afegeix.

En declaracions a l’ACN, Plata assegura que “no té cap sentit” assistir aquest dijous a l’acte de constitució de la Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica del Maresme si el Consell Comarcal se salta el principi de concertació i no els tracta com a actors principals a l’hora de trobar solucions a la crisi econòmica. Plata a insisteix en que l’única cosa que demanen és que es tinguin en compte les seves opinions i propostes a l’hora d’elaborar el pla perquè ells representen gairebé el 80% dels treballadors de la comarca. Aquí, ha ofert “mà estesa” al Consell Comarcal per recuperar la concertació social i, a partir d’aquí, treballar de manera conjunta pel bé de la comarca. El representant sindical atribueix la negativa del consell a tenir en compte els sindicats a “un mal càlcul electoral” que només servirà per bloquejar uns ajuts que el territori necessita. “Tota la promoció econòmica que fan és a partir de línies de finançament estatals i europees que sense la validació de la patronal i els sindicats queden bloquejades”, ha assenyalat. Plata lamenta que ja “van tard” a l’hora d’implementar un pla de reactivació que és molt necessari i que municipis del maresme com Mataró o Pineda de Mar ja han impulsat.