Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

CCOO demana ”consens” a la comunitat educativa per implementar canvis en els horaris escolars

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO demana que per tirar endavant canvis en relació a la proposta de la Fundació Jaume Bofill i la Federació de moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO demana que per tirar endavant canvis en relació a la proposta de la Fundació Jaume Bofill i la Federació de moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) sobre els horaris escolars, parteixi del ”consens” de la comunitat educativa i de la negociació col·lectiva. El sindicat coincideix amb el plantejament pel que fa a l’objectiu de tenir horaris saludables i que millorin l’equitat i els aprenentatges però consideren que aquests reptes no s’assoleixen únicament amb modificacions horàries. Per això, aposta per buscar l’acord entre l’administració, el sector del lleure educatiu, els docents i el suport. Per la formació, si el Govern decideix aplicar algun d’aquests canvis, cal que hi hagi un increment de finançament en l’educació pública.

Pel sindicat, un increment de llocs de treball podria beneficiar el conjunt de la societat. Tanmateix, defensen que els canvis han de tenir un ”marc territorial” per evitar que els horaris siguin ”competència” entre centres que comparteixin projecte territorial amb la participació dels ajuntaments. CCOO defensa també un menjador universal i gratuït al conjunt del sistema, per avançar en la millora dels horaris. Des de la formació s’aposta per l’increment de llocs de treball com a mesura per beneficiar a tota la societat.