Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

CCOO alerta dels efectes negatius de la covid en l’ocupació de les persones amb discapacitat i reclama protecció

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat mesures de protecció davant la covid-19 per a les persones amb discapacitat i treballar per la seva integració laboral. Coincidint amb el Dia Internacional de les […]

Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat mesures de protecció davant la covid-19 per a les persones amb discapacitat i treballar per la seva integració laboral. Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el sindicat ha lamentat que tant Espanya com a Catalunya “queden lluny de complir” amb les recomanacions i la plena igualtat de drets i oportunitats d’aquest col·lectiu. A nivell d’ocupació, no superen el 26% i la majoria treballant en sectors precaris i amb alt nivell de temporalitat. CCOO ha afegit que la covid ha empitjorat la situació, patint una “indefensió econòmica”, deixant en “inestabilitat” els centres especials d’ocupació i bloquejant la inclusió en l’empresa ordinària.

Davant d’això, el sindicat ha reclamat seguretat i protecció pels treballadors i treballadores amb discapacitat amb feines estables i equips de protecció i tests ràpids. En segon lloc, el respecte a les necessitats de les dones i nenes amb discapacitat, sobretot les més vulnerables, com les víctimes de violència masclista. En tercer lloc, ha demanat actuar contra la bretxa digital entre les persones amb diversitat funcional i incloure en el marc de les propostes a concertar amb el diàleg social les “imprescindibles millores legislatives i accions per redreçar la situació de discriminació laboral i social que pateixen les persones amb discapacitat”.