Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Catalunya rebrà 22,1 milions d’euros per lluitar contra totes les formes de violència masclista

ACN Madrid – Catalunya rebrà 22,1 milions d’euros per lluitar contra totes les formes de violència masclista. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el repartiment de 177 MEUR […]

Agències 28/02/2023

ACN Madrid – Catalunya rebrà 22,1 milions d’euros per lluitar contra totes les formes de violència masclista. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el repartiment de 177 MEUR entre les comunitats autònomes amb una distribució territorial que ara haurà de ratificar la Conferència Sectorial d’Igualtat. El 79% dels fons (140,2 MEUR) corresponen al Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, partida de la qual Catalunya rebrà 18,2 milions d’euros. La quantitat transferida pel govern espanyol a les autonomies en aquesta matèria és enguany un 40,2% superior a la de l’any anterior.

A més, el Govern rebrà més de 2,4 milions d’euros procedents de la Delegació del govern espanyol contra la violència de gènere que serviran per finançar programes d’assistència social integral destinats a les víctimes de violència masclista, programes per implementar plans personalitzats, programes de suport a víctimes d’agressions o abusos sexuals i de prevenció d’abusos en menors tutelades.

Finalment, també s’assignen a Catalunya 1,4 MEUR per millorar els serveis d’atenció integral a víctimes de violència masclista procedents del pla de recuperació europeu que permetran impulsar centres d’assistència integral 24 hores a totes les potencials víctimes de qualsevol forma de violència.

Sobre els 177 MEUR aprovats, Montero ha reivindicat en roda de premsa després del Consell de Ministres que “és la quantitat més alta de la història” de l’estat espanyol i ha dit que respon al “ferm compromís d’obrir cada cop més portes segures a les dones que són víctimes”.