Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Catalunya rebrà 13,7 MEUR dels 100 que l’Estat reparteix pel Pacte d’Estat per a la Violència de Gènere

ACN Barcelona.-Catalunya rebrà 13,7 milions d’euros del fons de 100 milions que l’Estat reparteix en el marc del Pacte d’Estat per a la Violència de Gènere. És la segona comunitat […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-Catalunya rebrà 13,7 milions d’euros del fons de 100 milions que l’Estat reparteix en el marc del Pacte d’Estat per a la Violència de Gènere. És la segona comunitat que rep més diners, pel darrere d’Andalusia. El crèdit de 100 milions serà destinat al manteniment i millora de les xarxes de recursos i serveis socials d’atenció a les víctimes, en particular a les dones en situació de vulnerabilitat. També es destinaran a inserció sociolaboral, a campanyes de sensibilització i prevenció, a protocols interadministratius o a l’establiment d’un sistema d’acompanyament de les dones, entre d’altres. La distribució del crèdit, indica el govern espanyol, respon a criteris territorials i poblacionals.

D’altra banda, el govern estatal i les comunitats autònomes han aprovat el títol habilitant que acredita la situació de víctima de violència de gènere per accedir a prestacions sociolaborals sense que calgui interposar denúncia. S’ha dissenyat un model “comú i consensuat” per unificar aquesta acreditació administrativa arreu de l’Estat.