Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Catalunya és la comunitat on es van presentar més concursos de persones físiques durant el tercer trimestre

ACN Barcelona.-Catalunya es manté com la comunitat on es presenten més concursos de persones físiques de l’Estat. Segons dades publicades aquest dijous pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), durant […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-Catalunya es manté com la comunitat on es presenten més concursos de persones físiques de l’Estat. Segons dades publicades aquest dijous pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), durant el tercer trimestre es van presentar 459 concursos als jutjats de primera instància de Catalunya, un 24,6% sobre el total espanyol. La xifra s’allunya de comunitats com Madrid o el País Valencià, on se’n van presentar 274 i 262, respectivament. Per altra banda, als jutjats mercantils catalans –on es presenten concursos de persones jurídiques- se’n van registrar 617, el 34,6% sobre el total. De nou, Catalunya supera àmpliament Madrid (325 concursos) i el País Valencià (263), que ocupen la segona i la tercera posició.

Al conjunt de l’Estat, la crisi de la covid-19 ha fet disparar la xifra de concursos presentats. Durant el tercer trimestre, els jutjats han registrat 3.649 procediments, un 34,2% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Pel que fa únicament als concursos de persones físiques, aquests van créixer un 63,4%, fins als 1.868.