Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Casado retreu a Sánchez els cords amb ERC i Bildu: “El seu full de ruta és pactar amb els que volen destruir la nació”

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha defensat aquest dimecres l’esmena a la totalitat del seu partit contra els pressupostos generals de l’Estat per al 2021 acusant el president […]

Agències 11/11/2020

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha defensat aquest dimecres l’esmena a la totalitat del seu partit contra els pressupostos generals de l’Estat per al 2021 acusant el president espanyol, Pedro Sánchez, d’emular l’expresident José Luís Rodríguez Zapatero en pactar amb ERC i conduir l’estat “a una crisi sense pal·liatius” que obligarà a adoptar retallades. Casado ha retret al president espanyol els acords amb els republicans i amb Bildu per –entre altres- eliminar la condició de vehicular de la llengua castellana a l’escola. “El seu full de ruta és pactar amb els que volen destruir la nació” i “té una agenda política contra Espanya”, ha afirmat, i per tant “o hi ha futur per a Espanya o hi ha futur per als seus pressupostos”.

Casado ha defensat al Congrés la primera de les set esmenes a la totalitat (PP, Vox, JxCat, CC, BNG, CUP i Foro Asturias) que els grups han presentat contra els comptes i que toparan previsiblement amb un rebuig majoritari de la cambra. El líder del PP ha acusat el president espanyol de “mentir” sobre la crisi i sobre la seva pròpia “incompetència”. Aquests pressupostos, ha afirmat, generaran un deute que els espanyols pagaran amb mesures d’ajustament i desocupació.Segons Casado, l’executiu de Sánchez ha actuat amb “incompetència” davant les crisis econòmica, sanitària i institucional per haver-se parapetat en les comunitats autònomes mentre proposa un “malbaratament” de recursos amb un 53% més de despesa als comptes. També ha retret a Sánchez que hagi “mentit” sobre la crisi del coronavirus i sobre la rebaixa de l’IVA de les mascaretes i ha afirmat que la seva única previsió econòmica és “acabar amb tot el que genera riquesa i crea ocupació”. “Aquests pressupostos són l’inici de l’austeritat, una còpia del que va passar fa deu anys quan es van haver d’aplicar retallades sense precedents”, ha assegurat abans d’advertir que l’Airef, El Banc d’Espanya i les autoritats comunitàries han fet les seves pròpies “esmenes a la totalitat” posant en dubte els comptes.Sánchez ens porta a una “insolvència econòmica a l’alçada de la insolvència sanitària” i deixarà l’Estat “en una crisi sense precedents”, ha sentenciat.