Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Carrizosa, sobre el Consell per la República: “Em preocupa que ningú del Govern desautoritzi Puigdemont”

ACN Reus – El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha carregat contra la nova reunió del Consell per la República, que aquest dissabte escull nou president amb un […]

Agències 05/03/2022

ACN Reus – El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha carregat contra la nova reunió del Consell per la República, que aquest dissabte escull nou president amb un acte a la Catalunya nord. “Em preocupa que Puigdemont digui que ell és el govern legítim i ningú de la Generalitat el desautoritzi”, ha afirmat Carrizosa en una atenció als mitjans des de Reus. “De fet, hauria de ser el propi Aragonès qui hauria de reprovar Puigdemont. L’única legitimitat que hi ha a Catalunya neix de les urnes i no dels cenacles que munti un fugit amb diners d’origen incert o desconegut”, ha continuat el president del grup parlamentari de Cs, que també ha criticat el “ministeri lliure d’Exteriors” que vol impulsar l’expresident català: “Pot ser un niu d’endollats”.

“Un ministeri d’Exteriors per parlar amb els russos i fer acords amb els partits d’extrema dreta europea”, ha etzibat Carrizosa. “M’imagino a endollats de l’entorn de Puigdemont viatjant i menjant gratis, com s’ha estat fent amb el Diplocat a compte dels catalans”, ha insistit el líder de Cs al Parlament, que igualment ha aprofitat l’ocasió per censurar les reticències d’ERC i Podem a l’enviament d’armes a Ucraïna. “Els socis de Pedro Sánchez estan jugant i fent política de ‘No a la Guerra’ i ‘No a  l’OTAN’ quan els ucraïnesos estan demanant desesperadament ajuda militar per evitar ser massacrats”, ha recordat Carrizosa. “Dir ‘no a les armes’ és demanar-los que es rendeixin i els ucraïnesos no volen rendir-se”, ha constatat el president del grup parlamentari de Cs.

D’altra banda, Carrizosa ha reclamat més efectius policials –tant de policia local com de Mossos d’Esquadra- a la capital del Baix Camp. “Calen més agents per afrontar els problemes de seguretat, de baralles, de tràfic de drogues i d’okupes en alguns barris de Reus”, ha afirmat el líder de Cs a Catalunya, acompanyat del diputat provincial de Tarragona, Pere Lluís Huguet, i de la portaveu del grup municipal de Cs, Débora García. “No es pot deixar el discurs de la seguretat en mans de la dreta o l’extrema dreta populista”, ha apuntat Carrizosa, que considera que “no hi ha res més progressista que garantir la llibertat de tots els ciutadans”. Finalment, el líder de Cs a Catalunya també ha sol·licitat una rebaixa dels impostos municipals i la “neutralitat” de l’Ajuntament de Reus.

“Hi ha un llaç groc a l’edifici consistorial i les banderes oficials estan ridículament ocultes”, ha conclòs Carrizosa.