Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Carrizosa critica que les mesures del govern espanyol per combatre la inflació “es queden curtes”

ACN Barcelona – El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha criticat que el paquet de mesures del govern espanyol per combatre els efectes de la guerra a Ucraïna, […]

Agències 02/04/2022

ACN Barcelona – El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha criticat que el paquet de mesures del govern espanyol per combatre els efectes de la guerra a Ucraïna, com la inflació, “es queda curt”. “És un pla absolutament insuficient i que s’ha focalitzat en intentar intervenir en el preu dels combustibles”, ha lamentat el dirigent liberal. Sobre el descompte de 20 cèntims per litre al preu de la gasolina, Carrizosa ha denunciat que això “trasllada als empresaris la responsabilitat d’avançar els diners” i que, a més, “ha provocat cues i rebuig dels usuaris”. D’altra banda, ha demanat que Espanya aposti per l’energia nuclear per abaratir el rebut de la llum.

El líder de Cs ha criticat que el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, “ha anunciat a bombo i plateret” unes mesures “amb caràcter electoralista”. I s’ha queixat que ho hagi fet “sense parlar amb l’oposició”. Una de les propostes de Ciutadans era “deflactar l’IRPF, una mesura clàssica perquè els que paguen impostos tinguin més diners”.

Sobre l’energia nuclear, Carrizosa ha dit que Espanya obté energia elèctrica d’altres països i que això “no té cap sentit”. “A Espanya ens obsessionem en no fer ús de l’energia nuclear”, s’ha queixat, i ha recordat que la Comissió Europea (CE) va proposar que l’energia nuclear es consideri verda, juntament amb el gas natural.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions en una visita a Igualada.