Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Càritas detecta un augment d’usuaris i impulsa una nova campanya per afrontar la segona onada de la covid

ACN Barcelona.-Càritas ja ha detectat un augment d’usuaris i per això ha impulsat la campanya ‘La pobresa també rebrota’ davant de la segona onada també de la crisi social. El […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Barcelona.-Càritas ja ha detectat un augment d’usuaris i per això ha impulsat la campanya ‘La pobresa també rebrota’ davant de la segona onada també de la crisi social. El president de l’entitat, Francesc Roig, ha afirmat que moltes de les Càritas amb seu a Catalunya “ja han exhaurit el pressupost que tenien previst per tot el 2020” i per això ha apel·lat a la solidaritat de la ciutadania per poder mantenir les ajudes als més vulnerables. La campanya estarà activa durant tot el mes i els diners recaptats aniran destinats a principalment a ajudes directes per pagar lloguers, relloguers, factures o la compra d’aliments.

Al maig van augmentar un 63% les persones ateses pels serveis de primera resposta de Càritas, passant de 63.000 a 103.000. Del total, una de cada tres persones ateses no havia necessitat mai l’ajuda de Càritas. Actualment, una de cada quatre llars ateses per l’organització no disposa de cap ingrés , situat el 65,2% de les famílies per sota del llindar crítica de la pobresa severa. “La situació és insostenible. El 36% de les famílies han hagut de reduir les despeses d’alimentació i un segon confinament pot ser letal pera moltes d’aquestes persones”, ha alertat el president.