Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Campuzano demana plantejar un sistema de finançament d’atenció a la dependència “just i sostenible”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha demanat plantejar a l’Estat un sistema de finançament d’atenció a la dependència “just, sostenible i adequat” per “afrontar les llistes d’espera i recursos per a nous equipaments”. En una interpel·lació al Parlament, el PSC li ha retret les seves declaracions sobre la construcció d’una segona residència a Santa Coloma de Gramenet, al costat de l’alcaldable d’ERC al municipi, Gabriel Rufián. Els socialistes no han descartat demanar la dimissió de Campuzano o la seva reprovació si no assumeix responsabilitats. En el torn de rèplica, Campuzano ha reclamat al PSC que “fugi del partidisme i del desgast pel desgast” i l’ha animat a sumar-se a la petició per demanar més finançament.

El diputat del PSC Raúl Moreno ha censurat les paraules de Campuzano, que va garantir el finançament per a una residència de gent gran a Santa Coloma en un acte del candidat d’ERC a l’alcaldia, Gabriel Rufián, donant peu a que s’interpreti que es podria vincular la inversió amb la victòria del republicà en els comicis locals del maig. “És frívol anar a prometre residències amb un candidat”, ha criticat el diputat socialista, que ha demanat al conseller que reconegui que es va equivocar i que demani perdó. Alhora, l’ha instat a comprometre’s a construir la residència “per escrit” i també a programar la resta de residències pendents al país.

Publicitat

Campuzano ha defensat de nou que el seu Departament col·labora amb tots els ajuntaments, “tinguin el color que tinguin”. Sobre Santa Coloma, ha coincidit que convé una segona residència pública, però que caldrà veure amb quins recursos es pot fer. És a partir d’aquí que ha demanat al partit de Salvador Illa que no obviï el debat sobre el finançament. “Igual que ens hem posat d’acord amb els pressupostos de la Generalitat perquè hi hagi més places, posem-nos d’acord per a plantejar a l’Estat un sistema de finançament d’atenció a la dependència just”, ha conclòs.

<strong>Vilagrà creu que s’ha tret de context les declaracions de Campuzano</strong>

També en una interpel·lació la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha remarcat que en cap cas es va vincular la construcció de la residència als resultats electorals d’ERC a la ciutat. Vilagrà així ho ha assegurat en resposta a la portaveu parlamentària de Junts, Mònica Sales, que ha acusat el Govern de “confondre institució i partit”. Vilagrà li ha replicat que “han agafat les declaracions de Campuzano, n’han retallat un tros, l’han tret de context i n’han fet notícia” i li ha demanat “honestedat”.

“Surtin de Twitter i vagin a la realitat, no hem fet cap vinculació amb els resultats electorals”, ha insistit la consellera, que ha assegurat que les accions del Govern “es basen en les necessitats de la ciutadania i el territori”. A més, ha remarcat que com a consellera que té paper com a “interlocutora” amb el món local, vetlla “escrupolosament” per la separació de la institució i el partit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió