Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Campo evita comprometre un calendari per la reforma de la sedició o la resolució dels indults

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha evitat aquest dimarts comprometre un calendari per a la reforma del delicte de sedició o per a la resolució dels indults […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha evitat aquest dimarts comprometre un calendari per a la reforma del delicte de sedició o per a la resolució dels indults dels presos independentistes. Malgrat que l’executiu espanyol s’havia compromès a impulsar la reforma del delicte de sedició abans de camp d’any, Campo s’ha limitat a apuntar que està “treballant” en aquest compromís i no té “data exacta”. “Crec que l’important és que els textos del Consell de Ministres soguin raonables, profunds, i tinguin el contrast de l’harmonització del dret Europeu”, ha dit.

Pel que fa als indults, Campo ha recordat que els informes favorables o desfavorables del tribunal sentenciador o de la Fiscalia no són vinculants. El ministre ha recordat que aquest dimarts el Consell de Ministres n’ha tramitat quatre d’altres presos. “Cal veure cas per cas, veure que diu el tribunal i la Fiscalia, i no hi ha apriorisme”, ha dit, i “quan arribi el moment s’estudiarà un a un com s’estudien tots els indults”.