Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Cambray diu que es modificarà el decret per explorar “totes les vies” per integrar l’Acadèmia Cultura a la xarxa pública

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que tiraran endavant la modificació del decret llei que estableix els criteris per integrar centres concertats a la xarxa pública, […]

Agències 11/04/2022

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que tiraran endavant la modificació del decret llei que estableix els criteris per integrar centres concertats a la xarxa pública, per tal d’estudiar totes les vies “per fer possible” aquesta integració en el cas de l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat. El Parlament va aprovar la setmana passada, amb els vots d’ERC, una moció que proposava la modificació del decret. Cambray ha explicat que Educació ha estudiat “totes les possibles solucions” per fer la integració però l’estat de l’edifici no ho ha permès. Ara, ha dit que es tirarà endavant la modificació “per tal d’explorar totes les vies”. De moment, s’ha limitat a garantir plaça pública en la zona d’escolarització.

Cambray ha volgut destacar que és el titular del centre qui ha decidit tancar i que no ha estat el Departament el que ha retirat cap concert. Tot i això, ha insistit que l’estat en què es troba l’edifici no fa possible actualment la integració a la xarxa pública. Ara, seguint la moció aprovada al Parlament, es modificarà el decret i s’estudiaran “totes les possibilitats”.

En ser preguntat sobre si els alumnes poden comptar que tindran plaça a l’Acadèmia Cultura el curs vinet, el conseller ha respost que el que tindran és plaça en una escola pública “de la seva zona d’escolarització”.