Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Calvo demana a tots els actors europeus que “compleixin amb les seves obligacions” davant la crisi de l’Open Arms

ACN Barcelona.-La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha demanat aquest dissabte a tots els actors europeus que “compleixin amb les seves obligacions” davant la situació d’emergència que […]

Avatar
Agències 17/08/2019

ACN Barcelona.-La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha demanat aquest dissabte a tots els actors europeus que “compleixin amb les seves obligacions” davant la situació d’emergència que pateix el vaixell d’Open Arms. Calvo veu la postura d’Itàlia “absolutament incomprensible” i assegura que Espanya és el país que “millor compleix les normes vigents de seguretat i drets humans”. Calvo s’ha mostrat contrària a la distinció que, al seu parer, s’està fent amb les persones que volen arribar a Europa. “Cada dia entren per l’estret immigrants que no tenen focus mediàtic i que son vides exactament igual que les altres”, ha assenyalat la representant del govern abans de visitar la Fira de Màlaga.

“Espanya compleix amb les seves obligacions, sense necessitat de focus mediàtic”, ha remarcat Calvo, que recorda que els ports espanyols són “segurs i estan oberts a l’ajuda humanitària”. La vicepresidenta del govern ha alertat de l’avenç a Europa de l’extrema dreta, un fenomen “cada vegada més inquietant”. “Aquest govern donarà des de l’Aquarius fins aquí senyals democràtiques de com s’ha de comportar una democràcia europea”, ha reivindicat Calvo.